عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری حضرت فاطمه (س):

سوختگی مری سالانه شمار زیادی کودک را به اورژانس می کشاند

عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه(س) شیراز با هشدار به والدین، گفت: سالانه شمار زیادی کودک به علت سوختگی مری راهی بیمارستانها می شوند .

صدیقه منتصری در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری، اظهار کرد: مایع ظرفشویی، اکسیدان مو، سفیدکننده ها، جرم گیر سرویس بهداشتی، گاز پاک کن و مواد لوله باز کن از مواد قلیایی و اسیدی موجود در منزل است که کودکان در معرض خطر مسمومیت با این مواد هستند.

وی افزود: سالانه شمار فراوانی کودک به علت سوختگی مری به بخش های اورژانس مراجعه می کنند و در نهایت روانه اتاق عمل می شوند.

وی ادامه داد: سوختگی مری به علت تماس با مواد شیمیایی و به علت داشتن مخاط ظریف مری ، دیواره نازک و نداشتن مکانیسم های قوی یکی از مهم ترین آسیب هاست که درجات مختلفی از سوختگی ناشی از بلع را حادث می شود.

عضو هیئت علمی دانشکده حضرت فاطمه(س) شیراز، افزود: مواد سوزاننده شیمیایی که به شکل ترکیبات خانگی نگهداری و استفاده می شوند اغلب به طور اتفاقی و به دنبال بی توجهی والدین و مراقبین در دسترس کودکان به ویژه کودکان زیر 5 سال قرار می گیرد.

منتصری گفت: بدنبال بلع این مواد آسیب جدی به دستگاه گوارش کودک به ویژه در ناحیه مری ایجاد می شود و آسیب ناشی از این مواد یک اورژانس در طب کودکان در تمام دنیا است.

وی یادآور شد: نتایج تحقیقات در این باره حاکی از آن است که بیشتر مواد بلع شده در ایران شامل گاز پاک کن، لوله باز کن و جرم گیرهای قوی است.