شب کاری احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

مدیر آموزش و پژوهش بنیاد دیابت گفت: طبق آخرین مطالعات، شب کاری خصوصاً در مردان احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش می دهد .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری، فرهاد رجب پور اظهار کرد: تخمین زده می شود که در سال 2025 شمار مبتلایان به دیابت نوع دو 65 درصد افزایش یابد و به رقمی حدود 380 میلیون نفر برسد.

وی ادامه داد: بنابراین تعیین عوامل خطری که قابل اصلاح باشند هم اکنون برای سلامت عمومی جامعه اهمیت حیاتی یافته است.

مدیر آموزش و پژوهش بنیاد دیابت با بیان اینکه در این زمینه افرادی که شب کاری دارند 42 درصد بیشتر به دیابت نوع دو مبتلا می شوند، افزود: نتایج تحقیقات حاکی از آن است که در مقایسه با شیفت های معمول اداری، هر دوره ای از تغییر در شیفت های کاری با افزایش 9 درصدی احتمال ابتلا به دیابت همراه است.

رجب پور یادآور شد: تغییر مکرر در شیفت های کاری در مردان منجر به تغییر ساعت بیولوژیک بدن شده و سطح هورمون تستوسترون (هورمون مردانه) را در آنها تغییر می دهد.

وی ادامه داد: کاهش و کمبود هورمون مردانه با مقاومت به انسولین و دیابت همراهی دارد. در این زمینه افرادی که شیفت های چرخشی دارند و برنامه کاری منظمی ندارند در معرض بیشترین خطر قرار دارند و احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در آن ها 42 درصد افزایش می یابد.

مدیر آموزش و پژوهش بنیاد دیابت گفت: وقتی فرد نتواند یک برنامه منظم برای خواب خود داشته باشد، این کاهش کیفیت خواب می تواند مستعدکننده فرد برای ابتلا به دیابت نوع دو باشد.

رجب پور خاطرنشان کرد: این عامل همچنین منجر به افزایش وزن و اشتها شده که خود از عوامل خطر دیابت نوع دو محسوب می شوند. افزایش کلسترول و فشار خون نیز از تبعات شیفت های کاری چرخشی می باشند که با دیابت نوع دو در ارتباط هستند.